Zonneboiler

 

Onze zonneboiler maakt optimaal gebruik van de energie van de zon zodat u zonder behulp van aardgas of stookolie kan beschikken over sanitair warm water.

Een zonneboiler dient als voorverwarmingssysteem van uw bestaande installatie. Gedurende de zomermaanden is het water verwarmd door de zon voldoende om in uw volledige warmwaterverbruik te voorzien. Hierdoor kan uw bestaande installatie uitgeschakeld worden.

Als uw oude boiler aan vervanging toe is, kan er een boiler voorzien worden die zowel voorverwarmd wordt door de collectoren op uw dak als bij-verwarmd met de bestaande CV-ketel.

De werking van een zonneboiler

Door de collector loopt een antivriesvloeistof met de naam glycol. Deze vloeistof wordt opgewarmd door zonlicht en circuleert door middel van een pompsysteem door de verwarmingsspiraal van uw boiler . De spiraal verwarmt vervolgens het water in de boiler die in de zomer een temperatuur kan halen van 85°. Het uitgaande water van de zonneboiler wordt vermengd met koud water om de gewenste temperatuur te bereiken. Is het water te koud, dan wordt het water extra opgewarmd door de CV-ketel.

Vacuümbuiscollectoren of vlakkeplaatcollectoren?

Wij kiezen resoluut om te werken met vacuümbuiscollectoren. Vacuümbuiscollectoren zijn een betere ontwikkeling in de techniek om warmte op te vangen door de zon. De belangrijkste eigenschap van vacuümbuiscollectoren is het hoge rendement!
Een vacuümbuiscollector heeft een veel hoger rendement en levert hogere temperaturen dan eender welke andere collector. Ook als het vriest (-40° C), wordt bij voldoende zonlicht warmte geproduceerd. Deze collector rendeert ook bij diffuus licht.

Een ander groot voordeel van de zonneboiler: hij is in 2 minuten op temperatuur!